This website uses cookies to store info on your device. Cookies help our website work normally and show us how we can improve your user experience.
By continuing to browse the site you are agreeing to our cookie policy and privacy policy.

Contact Us

Temperature Screening

ШТО НИЕ НУДИМЕ

Решение за скрининг на температура на Hikvision, со повеќе типови производи и широк спектар на апликации, е дизајнирано за откривање на температура на површината на кожата за постигање на брзо и безбедно прелиминарно мерење на температура на места со голема фрекфенција.

 

Имплементацијата и пристапот кон решенија кои користат во себе вештачка интелигенција, како замена за работна сила, претставува многу подобар избор од повеќе причини.  

Таквиот пристап е:

 

Побезбеден

Мерење на температура без физички контакт

 

 

Побрз

Една секунда по лице за откривање температура на површина на кожата

 

 

Попаметен

Намалување на лажни аларми со користење на вештачка интелигенција

 

ПРЕДНОСТИ ОД ТЕРМАЛНАТА ТЕХНОЛОГИЈА
  • Користењето на техника со вградена вештачка интелигинција како термографски камери за детекција на температура на кожа, овозможува редуцирање на лажни аларми предизвикани од други извори на таплина во видно поле на камерата.
 
  • Алгоритамот за комензација обезбедува температурата на измерениот објект, да се компензира со температурата на околината и растојанието на објектот до камерата, со што се добива висока точност на резултатот.
 
  • Термалната технологија, како дел од системите за скрининг на температура на корисниците им се нуди едноставен и флексибилен начин да се идентификуваат и филтрираат лица кои можеби имаат покачена телесна температура.
ПРЕГЛЕД НА РЕШЕНИЈА
РЕШЕНИЕ БР.1: Скрининг на температура со брза селекција на лица

 

Термографски Камери

 

Прикажување на двоен спектар на слики (термичка и оптичка)

 

Препорачани производи:

Термографска "Bullet"  или куполна
камера

(DS-2TD2617B-6/PA), (DS-2TD1217B-6/PA)

 

 

Безжични уреди              

Лесно поврзување, без кабел

 

Препорачани производи:

Термографска рачна камера

(DS-2TP21B-6AVF/W), (DS-2TP31B-3AUF)

 

 

Метал Детектор Врати  

Звучен и светлосен аларм во реално време
 

Препорачани производи:

Метал Детектор Врати  

(ISD-SMG318LT-F)

 

Solution 2: Temperature Screening with Access Control

 

Touch-Free, Access is Easier but Safer

Long-term temperature screening with access control for building related projects

 

Recommended Products: 

MinMoe Wall-Mounting Touch-free Temperature Screening Terminal (DS-K1T671TM-3XF)

РЕШЕНИЕ БР.2: Скрининг на температура во комбинација со систем за контрола на пристап

 

Безконтактен начин, со што пристапот е полесен и побезбеден

Долгорочен скрининг на температурата со контрола на пристап за згради  

 

Препорачани производи:

MinMoe безконтактен терминал за скрининг на температурата за ѕидна монтажа (DS-K1T671TM-3XF)

РЕШЕНИЕ БР.3 : Скрининг на температура на група од луѓе

 

Групен скрининг со висока ефикасност

Поддржува истовремен скрининг на температурата на повеќе луѓе, во голема мера ја зголемува ефикасноста

 
Препорачани производи:  
Термографска "Bullet" камера (DS-2TD2636B-13/P)

РЕШЕНИЕ БР.4:  Патролен скрининг на температура

 

Секогаш, секаде, само еден клик

Поддржува прелиминарно мерење на температура на лице место, без вознемирување на лицето

 

Препорачани производи:

Термографска рачна камера (DS-2TP21B-6AVF/W), (DS-2TP31B-3AUF)

 

РЕШЕНИЕ БР.5 Скрининг на температура и детекција на маска

 

Интуитивна демонстрација

Специјален интерфејс на мрежниот видео рекордер со вградена вештачка интелигенција, кој визуелно прикажува температура и статус за носење на маска

 

Препорачани производи:

Термографска "Bullet" камера (DS-2TD2617B-6/PA)

мрежен видео рекордер со вградена вештачка интелигенција (iDS-9632NXI-I8/X(B))

Solution 6: Temperature Screening in Milestone XProtect® VMS

 

Integrated Temperature Screening

Use Milestone XProtect VMS to view temperature measurements live and in playback. Receive alarms of elevated temperatures for further attention by operator.

 

Recommended Products:

DS-2TD2617B, DS-2TD1217B, DS-2TD2636B/ DS-2TD2637B

 

Click here for detailed solution

Download thermal plugin  

 

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРОИЗВОДИ
ПРЕВЗЕМАЊЕ
ГЛЕДАЈ ВИДЕО
АПЛИКАЦИЈА

*Термографските камери на "Hikvision" се дизајнирани за брзо и лесно откривање на температурата на површината на кожата. Истите се наменети за добивање на брз прелиминарен резултат на места со висока фрекфенција. Вистинската температура на површината на кожата треба дополнително да се потврди со употреба на клинички препорачан уред за мерење. Препорачливо е термографските камери на "Hikvision" да се користат согласно актуелните локални закони и регулативи.

ПОВРЗАНИ ЛИНКОВИ