Ten serwis korzysta z plików cookies. Są one stosowane w celu zapamiętywania prywatnych ustawień użytkownika, oraz wygodniejszego i płynniejszego użytkowania portalu. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie cookies. Ustawienia te mogą być zmienione w każdej chwili w opcjach przeglądarki.  Polityka Plików Cookie i Polityka Prywatności.

Skontaktuj się z nami
Zasady ochrony prywatności

Data aktualizacji: 2020.06.28

 

Uwaga:


HANGZHOU HIKVISION DIGITAL TECHNOLOGY CO. LTD ("HIKVISION", “we”, “ours” or “us”) takes your personal information very seriously. Niniejsze Zasady ochrony prywatności („Zasady”) opracowano w celu informowania użytkowników o tym, w jaki sposób firma HIKVISION gromadzi, przechowuje, wykorzystuje i udostępnia ich dane osobowe. Przed rozpoczęciem korzystania ze strony internetowej należy zapoznać się z niniejszymi Zasadami.

 

Zasady mogą być od czasu do czasu modyfikowane, a wszystkie aktualizacje będą publikowane na tej stronie. 

 

Niniejsze Zasady mają zastosowanie do wszystkich witryn firmy HIKVISION, które są z nimi powiązane. For certain functions or services of our Site, additional privacy notice or addendums for such functions or services may apply. Witryny internetowe firmy HIKVISION mogą zawierać łącza do witryn internetowych stron trzecich. Strony trzecie mogą gromadzić Twoje dane osobowe podczas korzystania przez Ciebie z ich usług. HIKVISION zachęca więc do zapoznania się z zasadami ochrony prywatności tych stron trzecich.

 

If the personal information you submitted to us contains other individuals’ information, you warrant that you have obtained the approval of such individuals.

 

By accessing the Site, you acknowledge that you have agreed to our process of your personal information in accordance with the Policy.

 

Gromadzenie informacji o użytkowniku

 

Zgodnie z niniejszymi Zasadami firma HIKVISION może gromadzić pewne informacje na Twój temat podczas korzystania przez Ciebie z jej witryny internetowej. Informacje te można podzielić na dane podane przez Ciebie oraz dane gromadzone przez firmę HIKVISION. As permitted by applicable laws or after obtaining your prior consent, we may further collect personal information that is necessary for your use of the Services from third parties.

 

Personal information that we collect depends on your use of the Service. For example,

 

  • When you visit the Site, we may collect the traffic data, e.g. IP address and information through cookies, including the visitor volume, access time, and user preference.
  • When you register an OneHikID account, you may need to provide registration information, like your name, phone number, email address, your company, your country or region, etc.
  • When you apply for a position in HIKVISION or look for cooperation with HIKVISION, you may provide your curriculum vitae and/or your contact information.  

 

Korzystanie z danych osobowych

 

HIKVISION wykorzystuje dane osobowe użytkowników w następujących celach:

  • • W uzasadnionych interesach HIKVISION, np.:
    • o w celu odpowiadania na zapytania;
    • o w celu zwiększenia bezpieczeństwa witryn internetowych, na przykład poprzez uwierzytelnianie użytkowników, zabezpieczenia, wykrywanie oszustw, archiwizację i tworzenie kopii zapasowych;
    • o w celu oceny zgłoszeń na wolne stanowiska;
    • to proceed any activities you subscribed on the Services; or
    • o do celów wewnętrznych, takich jak audyty, analizy danych czy badania.
 
  • • Aby zrealizować umowę z Tobą, na przykład:
    • o w celu świadczenia innych żądanych przez Ciebie usług

 

  • • Aby spełnić zobowiązania prawne firmy HIKVISION
  • • Za zgodą użytkownika
    • o w celu wysyłania drogą elektroniczną informacji o nowych produktach i usługach;
    • o w celu korzystania z pewnych niewymaganych plików cookie, aby lepiej zrozumieć Twoje zachowania w celu optymalizacji obsługi, udoskonalenia funkcji lub świadczenia lepszych usług.
    • o Możemy również zatrudnić co najmniej jednego zewnętrznego dostawcę usług w celu dostarczania reklam internetowych w naszym imieniu za pośrednictwem usług firmy HIKVISION. Może on wykorzystywać znaczniki pikselowe lub inne podobne technologie do gromadzenia informacji o odwiedzinach użytkowników w witrynach internetowych i mogą wykorzystywać te informacje do wyświetlania reklam produktów i usług firmy HIKVISION.

 

Udostępnianie danych osobowych

 

We do not sell any personal information to third parties and we never will.

 

HIKVISION nie ujawni danych osobowych użytkownika, chyba że (I) za jego pisemną zgodą; (II) zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa lub gdy jest to wymagane przez właściwe organy; (III) jeśli jest to wymagane w celu świadczenia usług lub (IV) w celu ochrony swoich uzasadnionych interesów, na przykład w celu ochrony swoich praw w procedurach administracyjnych lub sądowych albo w przypadku, gdy firma lub jej część zostaną przekazane lub sprzedane innej stronie. 

 

HIKVISION ogranicza dostęp do Twoich danych osobowych wyłącznie do niezbędnych informacji i wymaga od pracowników przestrzegania poufności tych informacji. 

 

Przechowywanie danych osobowych


HIKVISION będzie przechowywać Twoje dane osobowe tak długo, jak będzie to potrzebne w celu udzielenia odpowiedzi na Twoje pytanie. Dane o ruchu sieciowym będą przechowywane przez okres trzech lat. Informacje dotyczące kandydatów będą przechowywane nie dłużej niż jest to konieczne do celów określonych w niniejszych Zasadach, chyba że użytkownik zażąda ich usunięcia lub będzie to dozwolone przez prawo. 

 

We have implemented commercially reasonable administrative, technical, and physical security controls that are designed to safeguard personal information. We also conduct periodic reviews and assessments of the effectiveness of our security controls.

 

Notwithstanding the above, no method of transmission over the Internet, or method of electronic storage, is 100% secure. Therefore, HIKVISION cannot guarantee that your personal information is under absolute security with the existing security technology. 

 

Przekazywanie danych osobowych poza jurysdykcję użytkownika

 

W zakresie, w jakim będziemy musieli przekazać dane osobowe poza jurysdykcję użytkownika, niezależnie od tego, czy są to nasze spółki stowarzyszone, czy zewnętrzni dostawcy usług, zrobimy to zgodnie z obowiązującymi przepisami. W szczególności zapewnimy, że wszystkie transfery będą zgodne z wymaganiami określonymi przez przepisy lokalne dotyczące ochrony danych poprzez stosowanie odpowiednich zabezpieczeń. Będziesz mieć prawo do bycia informowanym o odpowiednich środkach zabezpieczających zastosowanych przez firmę HIKVISION w celu przekazania Twoich danych osobowych.

 

HIKVISION jest spółką z siedzibą w Chinach, działającą na całym świecie. W związku z tym zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa możemy przekazać Twoje dane osobowe dowolnej filii HIKVISION na całym świecie, przetwarzając je w celach opisanych w niniejszych Zasadach ochrony prywatności. Możemy również przekazać Twoje dane osobowe naszym zewnętrznym dostawcom usług, którzy mogą znajdować się w kraju lub obszarze poza Europejskim Obszarem Gospodarczym (EOG).

 

Za każdym razem, gdy HIKVISION udostępnia dane osobowe pochodzące z EOG stronie trzeciej, która może, ale nie musi być jednostką HIKVISION spoza EOG, robi na podstawie standardowych klauzul umownych UE lub innych zabezpieczeń przewidzianych przez RODO.

 

Poza centrum danych HIKVISION w Hangzhou firma HIKVISION może także korzystać z zagranicznych obiektów obsługiwanych i kontrolowanych przez HIKVISION w celu przetwarzania lub tworzenia kopii zapasowych danych osobowych. Obecnie HIKVISION dysponuje centrum danych w Tokio, które wykorzystuje serwery innych producentów, np. Salesforce. Akceptujesz fakt, że ryzyko może różnić się w zależności od obowiązujących przepisów dotyczące ochrony danych oraz że możemy przekazywać Twoje dane osobowe naszym zagranicznym placówkom i je tam przechowywać. Nie zmienia to jednak żadnego z naszych zobowiązań w zakresie ochrony danych osobowych zgodnie z niniejszymi Zasadami ochrony prywatności.

 

Twoje prawa

 

HIKVISION będzie przechowywać Twoje dane osobowe na serwerach HIKVISION dopóki ich nie usuniesz lub nie zmienisz, albo tak długo, jak pozostaniesz klientem HIKVISION. Dane te będą używane w celu dostarczenia Ci najbardziej odpowiednich ofert.

 

Aktualizowanie swoich danych osobowych pomaga nam zapewniać najbardziej adekwatne oferty. Możesz uzyskać dostęp do swoich danych osobowych oraz aktualizować lub usuwać je za pośrednictwem profilu konta. Jesteśmy gotowi pomóc Ci w zarządzaniu swoimi subskrypcjami, dezaktywacji konta oraz usuwaniu aktywnego profilu i danych.

 

You have the right to object at any time and for reasons derived from your personal situation to our processing of your data on the legal grounds of “legitimate interest”. If you exercise your right of objection, we will stop processing your data unless we can demonstrate compelling legitimate grounds for the processing which override your rights.

 

Będziemy przechowywać Twoje dane osobowe przez okres niezbędny do realizacji celu określonego w niniejszym Oświadczeniu o ochronie prywatności, chyba że obowiązujące prawo zezwala na dłuższy okres przechowywania lub go wymaga.

 

Jeśli mieszkasz na terenie Unii Europejskiej, zależnie od ograniczeń wynikających z obowiązujących przepisów prawa, możesz mieć pewne prawa w odniesieniu do swoich danych osobowych, takie jak prawo do dostępu, korekty, ograniczenia, sprzeciwu i przeniesienia. W celu skorzystania z przysługujących Ci praw skontaktuj się z nami, korzystając z poniższych danych kontaktowych. Masz też prawo do bezpłatnego wycofania swojej zgody w dowolnej chwili. Możesz to zrobić, rezygnując z otrzymywania bezpośrednich wiadomości marketingowych i odrzucając używanie plików cookie w ustawieniach przeglądarki. Jeśli masz wątpliwości dotyczące sposobu, w jaki obsługujemy Twoje dane osobowe, masz prawo do złożenia skargi w urzędzie ochrony danych w Twoim kraju/regionie zamieszkania.

 

California Consumer Privacy Act Notice

 

California residents have additional privacy rights under the California Consumer Privacy Act, which are described in the California Consumer Privacy Act Notice (https://us.hikvision.com/en/support-resources/privacy-policy/california-consumer-privacy-act-notice).

 

Użycie plików cookie

 

Używamy również plików cookie i innych technologie do przechowywania informacji, Twoich preferencji oraz ulepszania naszych reklam, a także gromadzimy pewne anonimowe informacje, takie jak dane dzienników oraz urządzeń. Dzięki temu możemy lepiej zrozumieć sposób korzystania z naszych usług i produktów, diagnozować i rozwiązywać wszelkie problemy, jakie napotkasz, a także zarządzać naszymi produktami i usługami oraz je ulepszać Korzystanie z plików cookie ułatwia też nawigowanie po naszej witrynie internetowej. Możesz skonfigurować przeglądarkę tak, aby wykrywała i odrzucała pliki cookie.

 

Więcej informacji można znaleźć w naszych Zasadach wykorzystywania plików cookie (https://www.hikvision.com/en/policies/cookie-policy)

 

Metoda kontaktu

 

W przypadku pytań lub wątpliwości dotyczących wykorzystania danych osobowych przez firmę HIKVISION prosimy o wysłanie wiadomości na adres legal@hikvision.com. Jeśli nadal masz wątpliwości, możesz złożyć skargę w urzędzie nadzorczym zajmującym się ochroną danych w Twoim kraju/regionie.